Manifestari-conferinte
#SărbătoreșteMaternitatea cu „Femeile Lumii”!
Joi, 30 Aprilie 2015 10:29

Ziua Mamei se sărbătorește, pe plan internațional și în România, în prima duminică a lunii mai. Adică, pe 3 mai 2015!

Platforma internațională „Femeile Lumii” (Women of the World Platform, #WomenWorld), din care face parte și PRO VITA București, vă invită să o sărbătoriți și voi.

Am lansat o campanie globală destinată special rețelelor sociale. Vrei să fii și tu parte?

Fă o fotografie a mâinilor persoanelor din familia ta, pune-o pe rețelele sociale (FB, Twitter) împreună cu etichetele (hastag) #CelebrateMotherhood și #SarbatoresteMaternitatea. Scrie și un foarte scurt mesaj despre ce-ți place mai mult la a fi mamă sau la mama ta!

„Femeile lumii” (Women of the World) este o inițiativă a organizaților Profesioniști pentru Etică (Profesionales por la Ética) Femina Europa și Atitudine Feminină (Woman Attitude) și își propune să promoveze valorile autentice ale feminității și maternității.

Pentru mai multe detalii, găsești Femeile Lumii / Women of the World la:

www.womenworldplatform.org | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube

Alătură-te campaniei și #SarbatoresteMaternitatea. Spune și altora!

P.S: Nu uita să-ți suni mama de ziua ei...

 
Conferința „Educația sexuală și sexualizarea copiilor. Situația din Marea Britanie”
Vineri, 06 Martie 2015 19:45

Pe 16, 17 și  19 martie, Antonia Tully, coordonatoare a Proiectului „Safe at School” (În siguranță la școala) din Londra, Marea Britanie, a ținut un ciclu de conferințe la București și Timișoara despre nocivitatea orelor de educație sexuală pentru copii. Tema conferințelor sale a fost: „Educația sexuala și sexualizarea copiilor. Situația din Marea Britanie”. (video aici) Organizatori: Asociația provita Media, Asociația PRO VITA filiala București, Asociația Medicilor Catolici din București, Asociația Darul Vieții.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Evenimentele au fost organizate în contextul în care în România se pune tot mai insistent problema introducerii educației sexuale ca materie obligatorie în școli. Deși nimeni nu contestă necesitatea îndrumării copiilor într-o lume în care sunt supuși unui bombardament informațional continuu, se pune întrebarea cum și cine are această sarcină. Trebuie educația sexuală să însemne studierea explicită a aspectelor referitoare la actul sexual și contracepție, sau să se concentreze pe impactul moral și sufletesc al intimității, mai ales al intimității prea timpurii? Ar trebui ca aceste aspecte să fie „standardizate” și lăsate în grija funcționarilor statului sau ar trebui să fie o preocupare a părinților, care cunosc cel mai bine gradul de dezvoltare psiho-emoțională al copiilor lor?

Iată întrebările la care este chemată să le răspundă părinților din România d-na Antonia Tully, folosind experiența Marii Britanii, una din țările în care educația sexuală se face de timpuriu.

Pe parcursul celor trei conferințe, dna Tully a abordat chestiuni despre modul de predare a acestor ore, pretextele ce stau la baza promovarii acestei materii in școli, impactul asupra copiilor și ce putem face noi, parinții, in rolul de educatori primari in protejarea copiilor de astfel de ore. Domnia sa s-a referit in principal la programa școlara pentru copiii de 5-11 ani din Marea Britanie.

Iată principalele idei care se desprind din conferința dnei Tully:

1. In școlile din Marea Britanie, in prezent, se folosesc  materiale grafice explicite, pentru a invața copiii despre relațiile sexuale.  Parinții sunt excluși, lor nu li se arata nimic din ceea ce se preda la ore. Iar  copiii sunt traumatizați.

Spre exemplu, programul „Living and growing” (Creștere și dezvoltare) le prezinta copiilor de  5-11 ani organele lor sexuale și  le face cunoscut copiilor cu acestea; ii introduce in ceea ce inseamna actul sexual; normalizeaza relațiile sexuale la copii.

2. Impactul acestor ore asupra copiilor: este o intervenție brutala in inocența și intimitatea copilului. Toata rezerva naturala a copilului de respingere fireasca a chestiunilor sexuale este destabilizata și distrusa. Este contrar dezvoltarii normale a copilului. Copilul se simte prins intr-o capcana intre școala și familie, pentru ca una i se spune acasa și complet alta la școala. Odata ce imaginile sexuale sunt așezate, prin aceste ore, in mintea copilului, nu i le mai poate scoate nimeni de acolo.

Citeşte mai mult...
 
Conferința „Ce ne spune Biblia despre avort?”
Miercuri, 25 Februarie 2015 19:08

Organizația Creștină Agape în parteneriat cu Mitropolia Clujului, PRO VITA București, ASCOR Cluj, ASTRU Cluj, Clinica PRO VITA Cluj și Centrul de Informare și Consiliere „Sf. Arhangheli” Iași vă invită în data de 18 martie 2015, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la conferința cu tema: „Avortul – ne spune Biblia?”, susținută de preot profesor doctor Stelian Tofană și dr. Loredana Lar, medic psihiatru.

Pentru detalii: Lidia Mîrza, office manager, tel. 0746409568, www.pretuimfamilia.ro

 
Lansarea cărții „Avortul, ultima exploatare a femeii”
Joi, 11 Decembrie 2014 00:00

Venind în întâmpinarea datei de 10 decembrie 2014, declarată de ONU Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, Editura ProValori Media a organizat evenimentul „Primul Drept al Omului este Dreptul la Viaţă”.  În cadrul acestuia a fost lansată traducerea românească a cărţii „Avortul, ultima exploatare a femeilor”, de Brian E. Fisher (SUA).

Lansarea a avut loc pe 8 decembrie, la Librăria Bizantină din Bucureşti, în prezenţa unui public numeros şi le-a avut ca invitate pe Florica Cherecheş (foto, stânga), deputată în Parlamentul României, şi pe Roxana Puiu (foto, dreapta), psihoterapeut, specializată în consiliere pentru criza de sarcină și reprezentanta PRO VITA București.

Acest volum, dintr-o perspectivă originală şi provocatoare, pune în discuţie tocmai drepturile femeii şi ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaţilor în impunerea şi răspândirea practicii avortului în cea mai puternică naţiune din lume şi apoi în alte ţări. Cartea mai explică în ce fel a contribuit această practică la inegalitatea dintre sexe şi la tratarea femeii ca obiect sexual, descurajând asumarea şi responsabilitatea bărbatului la nivel de familie şi societate.

Citeşte mai mult...
 
Conferința „Gender” – o amenințare la adresa familiei și a societății?
Marţi, 28 Octombrie 2014 11:12

 

Între 3 și 6 noiembrie, în București, Bacău, Iași și Constanța a avut loc lansarea cărții Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății. Publicată recent de Editura Sapientia din Iași, cartea este scrisă de Gabriele Kuby, sociolog și expert în gender, și a fost tradusă din germană în limba română de dr. biol. Alexandru Ș. Bologa. La acest eveniment a fost prezentă și autoarea, care susținut în fiecare din cele 4 locații conferințe pe tema: „Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?” Evenimentul a fost organizat în colaborare de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității Din București, Asociația „Pro Vita”, filiala București și Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași.

CE ESTE „GENDER”?

Cuvântul „Gender” apare tot mai des în discuţiile publice. Deşi de câţiva ani este folosit ca instrument strategic al politicii U.E. şi între timp devine disciplină de studiu la tot mai multe universităţi, majoritatea oamenilor nu cunosc importanţa acestui nou termen. Chiar dintre politicieni numai cca 10% ştiu că în spatele lui „Gender” se ascunde altceva decât egalitatea dintre bărbat şi femeie.

Citeşte mai mult...
 
Conferință „Pentru viață”
Vineri, 25 Aprilie 2014 21:52

Asociația Mâini Deschise, Clinica Provita Internațional și Asociația Pro-vita filiala București organizează sâmbătă, 10 mai, la Călărași, prima conferință dintr-o serie de evenimente care se doresc a fi de amploare națională.

La eveniment sunt așteptați creștini cât și persoane de alte religii; cadre medicale; oameni din cadrul organizațiilor Pro Vita; conducători ai bisericilor evanghelice împreună cu soțiile lor; lucrători cu copiii și tinerii; reprezentanți ai guvernului local; reprezentanți ai parlamentului; preoți ortodocși activi în misiunea Pro Vita: studenți ai școlilor biblice, oameni influenți din România și probabil și din alte țări.

Tema generală este să inspirăm și să echipăm pe cei prezenți, ca aceștia să devină o voce pentru copiii nenăscuți ai României, care nu au voce. Vom oferi 10 modalități practice prin care fiecare persoană poate susține inițiativele Pentru Viață din România.

Teme de discuție:

  • Efectul real al avortului asupra femeii
  • Drepturile și potențialul celor nenăscuți
  • Cum pot să ajuta la scăderea ratei avortului în orașul meu?
  • Cum pot ajuta o femeie însărcinată care ia în calcul varianta avortului?
  • Cum pot să inițiez acțiuni „pentru viață”?
  • Cum pot promova valorile „pentru viață” în școli?
  • Legislație care încurajează acțiuni „pentru viață”

 
Scrisoare și manifestație de susținere pentru intenția guvernului spaniol de a proteja viața și maternitatea
Joi, 20 Martie 2014 00:00

Asociația PRO VITA filiala București a organizat astăzi o manifestare simbolică de sprijin față de proiectul legii de protecție a vieții concepute și a drepturilor femeii însărcinate, proiect adoptat de Guvernul spaniol și supus dezbaterii parlamentului de la Madrid. Manifestarea a avut loc în fața ambasadei Spaniei la București și a cuprins o pichetare și înmânarea către oficialii Ambasadei a 2 scrisori de susținere. Prima este inițiată de Asociația Provita Media și semnată de 26 de organizații pro-vita din România. Cea de-a doua este o petiție internațională la care au aderat peste 100 de ONG-uri din aproximativ 20 de țări.

Semnatarii doresc să felicite Guvernul Spaniei pentru pasul înainte făcut în protecția vieții, inclusiv a celei încă nenăscute, și a maternității și să încurajeze autoritățile acestei țări în a rezista presiunilor grupărilor pro-avort internaționale, care urmăresc să obțină respingerea de către Parlament a proiectului de lege.

 

Conținutul celor două scrisori este următorul:

-

SCRISOARE DESCHISĂ AMBASADORULUI REGATULUI SPANIEI LA BUCUREȘTI


Excelenței Sale, Estanislao de Grandes Pascual

Excelența Voastră,

Reprezentanții organizațiilor din România care promovează și protejează viața umană și familia privesc cu bucurie și încredere acțiunile legislative care au ca scop protecția vieții în faza prenatală și drepturile femeii însărcinate. Avem încredere deplină că Guvernul țării Dvs. va întreprinde acțiuni ce vor aduce femeilor doar beneficii, acțiuni ce presupun, dincolo de restricționarea avortului, informarea completă cu privire la consecințele medicale și psihice ale avortului asupra femeilor și sprijin acordat femeilor care au făcut deja avort. Ca soții, mame, tinere, bunici, care facem parte din aceste organizații, putem afirma că femeile aflate în situația unei sarcini neașteptate au nevoie de sprijin și de informare, Prin instituirea unui sistem eficient de sprijin pentru femeia însărcinată. Dacă este protejat dreptul la viață, reducerea numărului de avorturi va trebui însoțită de soluții din partea societății și a guvernului pentru femeile care se confruntă cu o sarcină neașteptată.

De multe ori, atunci când s-a vorbit despre restricționarea avortului, a fost adusă în discuție și situația din România din perioada comunistă post-1968. Deplângem moartea femeilor din România de dinainte de 1989, din cauza avortului ilegal. În primul rând, trebuie să menționăm că această situație a apărut într-o țară comunistă, cu un sistem sanitar precar, iar în al doilea rând, se știe că dictatura comunistă din România, în marea majoritate a acțiunilor sale, a nesocotit ființa umană. Omul era considerat un simplu element dintr-un angrenaj socio-economic. De fapt, avortul a fost o idee de bază a ideologiei comuniste, fiind legalizat, după cum se știe, pentru prima data în fosta URSS, în 1920, după care, toate țările comuniste (inclusiv România, din 1957) au aplicat acest model. Nicolae Ceaușescu nu a fost interesat de sănătatea femeilor și a copiilor și de valoarea lor ca ființe umane, ci dorea să aibă o masă de manevră cât mai mare, după o rațiune asemănătoare promotorilor „controlului populației” de astăzi, care se tem de suprapopulare și care doresc scăderea populației prin mijloace contraceptive și avort.

Citeşte mai mult...
 
Echipa PRO VITA, pentru a doua oară la Semimaratonul „Gerar”
Vineri, 31 Ianuarie 2014 13:32

Duminică, 26 ianuarie, s-a derulat la București o nouă ediție a Semimaratonului „Gerar”, organizat de roClubMaraton. Participanții au alergat pe distanța de 21,2 km, în interiorul campusului universitar „Politehnica”. Particularitatea lui „Gerar” stă în aceea că este singura competiție de acest fel pe echipe: cei 3 membri ai fiecărei echipe trebuie să încheie cursa cvasi-simultan.

Printre temerarii care și-au asumat riscul unei curse pe frig și zăpadă au fost și cei din echipa „PRO VITA”. A fost a doua participare la „Gerar” a alergătorilor purtând tricourile cu inimile gemene ale Provita București, unul dintre aceștia fiind ambasadorul sportiv al organizației, Aristide Necula. Evenimentul prefațează participarea lui Aris la o competiție internațională de prim rang: în aprilie, va alerg prin nisipurile Saharei pentru a strânge fonduri destinate copiilor și mamelor din Așezământul Social „Sf. Arhangheli” de la Slobozia, Giurgiu.

Componența echipei noastre a fost următoarea:

Aristide Necula este din 2012 ambasadorul sportiv al organizației. Are 46 de ani și trei copii. Aleargă din 2011 toate maratoanele și semimaratoanele din România, iar din 2012 participă și la competiții internaționale. În aprilie 2014 va da un test major de rezistență și tenacitate: va participa la Maratonul Nisipului, cea mai dură competiție de ultramaraton din lume: 250 de km prin nisipurile Saharei.

Mircea Codică are 32 de ani. A început să alerge în aprilie 2011, după care a început s-o facă serios, cu gândul la competiții, din ianuarie 2012. Are 6 maratoane la activ. Pe viitor intenționează să participe la un ultramaraton și apoi se gândește să încerce triatlonul și, mai mult decât toate, să participe la Maratonul Nisipului. Aleargă a doua oară la „Gerar” cu însemnele PRO VITA pe echipament.

Roxana Diana Lupu are 32 de ani. A început sportul în urmă cu 3 ani. Prima competiție în 2012. Pasionată de triatlon (înot, ciclism, alergare). Face parte din clubul sportiv „Adrenalina”. Prima dată în tricoul PRO VITA.

 

 
Copilul cu deficienţe și reînvierea teoriilor rasiale și eugenice
Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Copilul cu deficienţe, o greutate sau o bucurie a vieţii? La această întrebare şi-a propus să răspundă Departamentul ProVita al Sectorului de Misiune, Statistică, Misiune şi Prognoză Pastorală din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (www.provitaiasi.ro), care a organizat, în perioada 8-10 noiembrie 2013, a treia ediţie a Zilelor ProVita, abordând tema copilului cu deficienţe. În timpul evenimente specifice, au fost prezentate aspecte sociale, juridice, filantropice şi religioase ce privesc copiii cu deficienţe.

Printre invitați a fost și liderul filialei bucureștene a Asociației Pro-vita, dl. Bogdan Stanciu, el însuși tată al unui copil cu handicap, care a vorbit celor prezenți despre linia fină de demarcație între avort și infanticid. Avansul tehnologic care permite depistarea cu mai multă acuratețe a maladiilor genetice sau a defectelor congenitale au dus la creșterea presiunii pentru relaxarea legislației, în sensul de a se permite avortarea la orice vârstă a sarcinii a copiilor „cu probleme”. Limbajul vag al legii (în special atunci când vine vorba despre așa-zisul „avort terapeutic” - un nonsens lingvistic), protocoalele terapeutice neclare, ca și sancțiunile ridicole pentru încălcarea acestora; perfecționismul prost înțeles, fuga de răspundere și de greutăți a indivizilor și lipsa de sprijin a societății românești fac ca situația copiilor nenăscuți cu probleme de sănătate sau handicap oarecare să fie tot mai grea. Din 10 copii cu trisomie (Sindrom Down), 9 sunt avortați, uneori chiar în ultimele luni ale sarcinii.

În acest sumbru tablou, au apărut voci ale unor bioeticieni și filosofi seculari care pretind că avortul trebuie extins și dincolo de momentul nașterii, pentru că, spun aceștia, nu există nicio diferență între statutul copilului cu o zi înainte de a se naște și acela al copilului care abia a trecut la viața extrauterină. Deci, dacă avortul este permis până la naștere, atunci trebuie permis și „avortul post-natal”, adică infanticidul, este opinia eticienilor.

Cu această „logică a morții”, utilitaristă și ucigașă, nimeni nu mai este în siguranță - nici tânăr, nici bătrân, nici sănătos, nici bolnav, indiferent de națiune sau de rasă, a subliniat Bogdan Stanciu, atragând atenția asupra resuscitării teoriilor eugenice și rasiale, care au generat capitole odioase din trecutul recent al umanității și pe care cu toții le credeam aruncate pentru totdeauna la lada de gunoi a istoriei. Oricând cei care au puterea pot inventa criterii arbitrare, conform cărora unii dintre noi sunt declarați „mai puțin oameni”, non-persoane a căror viață trebuie sacrificată pentru un iluzoriu „bine public”.

Singura cale pentru a asigura respectarea demnității inerente a vieții umane și a drepturilor esențiale este îmbrățișarea viziunii antropologice creștine privitoare la viață. Creștinismul consideră că omul este creat în „chip și asemănare ale lui Dumnezeu”, de aceea viața este sacră și intangibilă, noi toți fiind copii ai aceluiași Tată ceresc.

Fiecare existență are propriul scop, cu frumuseţile şi minunile ei. Orice copil, dorit sau nu, este un dar de la Dumnezeu, cu un potenţial şi un viitor inimaginabile. De aceea, el este chemat să trăiască şi să-şi lase amprenta în lume.

 
Fermele de organe umane şi genocidul împotriva pruncilor de sex feminin
Duminică, 03 Noiembrie 2013 00:00

Cronica serii culturale organizate de Pro vita București, Epoch Times și Studenți pentru Viață, sâmbătă 2 noiembrie, realizată de jurnaliștii Epoch Times

Trăim într-o societate care a luat-o razna serios, devenind obsedată de profit şi de urmărirea interesului personal cu orice preţ. Două rezultate ale acestui sindrom, care împing rasa umană sub nivelul minim admisibil de decenţă, sunt recoltarea forţată de organe de la deţinuţi politici (China), care sunt apoi omorâţi, şi uciderea în masă a fetuşilor de sex feminin (India şi China) înainte de naştere.

Există în această lume o ţară unde femeile povestesc senine cum şi-au omorât bebeluşii, doar fiindcă erau de sex feminin. Punându-le o cârpă udă pe faţă, otrăvindu-i, rupându-le coloana vertebrală etc.

Există pe această lume o altă ţară unde femeile sunt supuse la avorturi forţate, dacă îndrăznesc să rămână gravide cu cel de al doilea copil. Femeilor li se fac injecţii în burtă pentru a naşte fetuşi morţi, iar pe la sate poliţia ia pe sus gravidele de prin case şi le duce legate fedeleş la medic, pentru a fi chiuretate forţat.

"O femeie mi-a mărturisit cum, atunci când era însărcinată în opt luni având un copil 'ilegal', pentru că n-a putut plăti amenda de 20 de mii de yuani (3.200 USD), ofiţerii de planning familial au târât-o într-o clinică, au legat-o de masa de operaţie şi i-au injectat un lichid letal în abdomen. A stat pe masă, legată, două zile, aşteptând ca uterul său să expulzeze fătul mort... Într-un final, atunci când acest lucru s-a petrecut, un doctor, bărbat, i-a tras afară din corp bebeluşul mort, apoi l-a aruncat într-o căldare. Nu avea bani pentru taxi. A trebuit să se târască spre casă, cu sângele picurându-i în jos pe picioare"... - Ma Jian, jurnalist independent, New York Times.

Prima ţară se numeşte India, unde fetele nu pot fi măritate fără o zestre consistentă, ceea ce le face de nedorit pentru părinţii săraci. Cea de-a doua este China, unde numărul de copii pe care îi poate avea un cuplu este dictat de Partidul Comunist.

Despre aceste drame şi cauzele care le-au generat, despre paradoxurile societăţilor indiană şi chineză şi despre gravele încălcări ale libertăţii în acele ţări, cu complicitatea şi sprijinul chiar al statelor occidentale, s-a vorbit sâmbătă, 2 noiembrie, la cinema Patria, în cadrul seriei de evenimente informale organizate de Pro Vita - filiala București şi de Epoch Times România.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography