Documentarul „Eliberați China: Curajul de a crede” a fost prezentat în premieră în România
Duminică, 20 Octombrie 2013 00:00

Epoch Times România și Pro-vita București au prezentat sâmbătă, 19 octombrie, premiera documentarului „FREE CHINA: The courage to believe” - „ELIBERAȚI CHINA: Curajul de a crede”. Evenimentul a avut loc la sala mică a Cinematografului Patria din București.

„ELIBERAȚI CHINA” este un film documentar multipremiat, regizat de Michael Perlman, care tratează persecuția religioasă în regimul totalitar chinez, cu accent pe reprimarea în masă a mișcării Falun Gong, începând cu anul 1999.

După film a avut loc o discuție moderată de Adrian Sturdza, editorul Epoch Times România, și de Bogdan Stanciu, președintele filialei București a Asociației Pro-vita.

Ca practicant Falun Gong, dl. Sturdza a vorbit despre scurta sa experiență ca victimă a sistemului represiv chinez. Nu a fost ocolit nici subiectul expoziției itinerante „Human Body” - „Corpul Uman”, recent plecată din România. Organizatorii sunt în comun de acord că această expoziție folosește cel mai probabil cadavrele unor membri Falun Gong torturați și uciși de poliția chineză sau folosiți ca bancă de organe și apoi vânduți, pentru a fi expuși într-un mod macabru, în scopul obținerii de profit. Au fost aduse în discuție, din perspectiva jurnalistică și civică, și relațiile între guvernele român și chinez.

Au fost citite câteva pasaje din cartea „Nouă comentarii despre Partidul Comunist” publicată de Epoch Times și tradusă și în limba română. Cartea dezvăluie natura genocidară a regimului comunist chinez și crimele în masă săvârșite în numele unei ideologii antiumane. De asemenea, a fost anunțată apariția volumului „Organele Statului”, disponibil în curând prin eforturile aceleiași rețele de presă „Epoch Times”, pe tema recoltării de organe pentru piața neagră de către autoritățile chineze, de la deținuții politici din această țară.

La final, organizatorii au invitat publicul la următoarea premieră, cea a documentarului „Este o fată!” („It's a girl!”). De asemenea un film pe tema drepturilor omului, „Este o fată!” prezintă un alt subiect arzător, dar ignorat de publicul larg: genicidul, adică genocidul împotriva fetelor și preferința pentru băieți în state mari ale Asiei, precum China și India.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography