Conferința „Gender” – o amenințare la adresa familiei și a societății?
Marţi, 28 Octombrie 2014 11:12

 

Între 3 și 6 noiembrie, în București, Bacău, Iași și Constanța a avut loc lansarea cărții Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății. Publicată recent de Editura Sapientia din Iași, cartea este scrisă de Gabriele Kuby, sociolog și expert în gender, și a fost tradusă din germană în limba română de dr. biol. Alexandru Ș. Bologa. La acest eveniment a fost prezentă și autoarea, care susținut în fiecare din cele 4 locații conferințe pe tema: „Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?” Evenimentul a fost organizat în colaborare de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității Din București, Asociația „Pro Vita”, filiala București și Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași.

CE ESTE „GENDER”?

Cuvântul „Gender” apare tot mai des în discuţiile publice. Deşi de câţiva ani este folosit ca instrument strategic al politicii U.E. şi între timp devine disciplină de studiu la tot mai multe universităţi, majoritatea oamenilor nu cunosc importanţa acestui nou termen. Chiar dintre politicieni numai cca 10% ştiu că în spatele lui „Gender” se ascunde altceva decât egalitatea dintre bărbat şi femeie.

Dna Gabriele Kuby a căutat să lumineze fundalurile şi efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o manieră clară și inteligibilă. Sub titlul „Gender – o ameninţare ascunsă la adresa familiei şi a societăţii?”, experta în gender a vorbit despre cum se aplică acest program într-un mod cât mai disimulat și de la cel mai înalt nivel şi ce modificări grave sunt de aşteptat pentru fiecare personal, pentru copii şi familii și, în cele din urmă, pentru întreaga societate.

Evenimentul a fost deschis ma ales părinţilor, adulților şi tinerilor, chiar şi fără cunoştinţe prealabile asupra subiectului. După conferinţă au fost adresate numeroase întrebări referentei.

Dim lights Embed Embed this video on your site

GABRIELE KUBY s-a născut în 1944 la Konstanz. A studiat sociologia la Berlin şi Konstanz. După căutări îndelungate pe căile spiritului epocii, în 1977 a aderat la Biserica Catolică. Prin activitatea sa publicistică şi prin conferinţele pe care le ține arată impasurile în care se află societatea modernă şi arată că ieşirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creştine. Este mamă a trei copii.

În 2006 a publicat cartea Die Gender-Revolution – Relativismus in Aktion (Revoluţia gender – Relativismul în acţiune), prima analiză critică a acestei ideologii noi. Cartea „Revoluţia sexuală globală” documentează punerea în aplicare globală a genderism-ului. Cartea a fost tradusă până în primăvara anului 2014 în limbile poloneză, ungară, croată, slovacă şi cehă, iar acum este prezentată şi în limba română.

Au scris despre cartea „Revoluția sexuală. Distrugerea libertății în numele libertății”:

Papa Benedict al XVI-lea: „Doamna Kuby este o luptătoare vitează împotriva ideologiilor care vizează în cele din urmă o distrugere a omului”.

Prof. Edith Düsing, profesor de Istoria Filosofiei și a Culturii: „Am citit cartea cu sufletul la gură și șocat mental”.

Katrin Krips-Schmidt, Die Tagespost (6.10.2012): „O dată cu apariția cărții nimeni nu mai poate spune: despre aceasta nu am știut nimic – despre o revoluție care ar vrea să însemne libertate și, de fapt, nu înseamnă altceva decât dictatură”.

Prof. Harald Seubert, profesor de Filosofie și Teologie: „Gabriele Kuby atestă puterea demnității umane în lumina dreptului natural și a chipului lui Dumnezeu atât de convingător, strălucitor și nou, precum rar se întâlnește, de altfel”.

De aceeaşi autoare au mai apărut, la Editura „Sapientia”:
– Gender. O ideologie nouă distruge familia;
– Etatizarea educaţiei. Pe calea către noul om gender

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

doneaza doi la suta din impozit pentru provita

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography