O viziune asupra vieţii

Larisa Ciochină, Constantin Iftime - "O viziune asupra vieţii"

Editura Provita Media, Bucureşti, 2003, 195 pag.

o viziune asupra vietii

Campaniile de promovare a „metodelor de control al naşterilor”, în loc să stingă drama avortului, care face zeci de milioane de morţi, toarnă gaz pe foc sexualităţii, şubrezind omul în zonele lui cele mai profunde: relaţia cu Dumnezeu şi grija pentru sufletele nepătate ale acestei lumi, adică grija pentru copii.

Se spune, sunt tot mai multe avorturi şi boli cu transmitere sexuală pentru că lumea nu cunoaşte bine metodele „moderne” de contracepţie. Aceste cinice sfidări de cuvine a fi dezamorsate. Marile drame ale copiilor nenăscuţi pornesc tocmai de la aceste manipulări şi de la neştiinţa ce duce la căderea spirituală şi morală a omului.

Prin alegerea acestui titlu, „O viziune asupra vieţii”, autorii au vrut să arate în mod explicit că analizele lor jurnalistice sunt dominate de viziunea creştină. Pentru ei cu credinţă în Dumnezeu, copilul, născut sau nenăscut, reprezintă un dar divin, iar viaţa omului trebuie preţuită mai presus de orice.

La realizarea analizelor, cei doi ziarişti au folosit o gamă largă de materiale şi informaţii specifice, adunate fie prin anchete jurnalistice, fie din lectura unor cărţi de specialitate. Concluziile şi ideile au fost formulate, ţinându-se cont de surse cât mai credibile. Mai trebuie de menţionat faptul că terenul pe care s-au aflat autorii (literatura specifică, bazele de date, sursele de informaţii) continuă să fie încă destul de mişcător şi plin de capcane. Din nefericire, conceptele pro-vita au o susţinere minoritară în societatea românească, marcată de traumele ateismului, ce uşurează punerea în scenă a multor acte de manipulare a opiniei publice.

Cartea se adresează mai ales celor care pot să contribuie la schimbarea mentalităţilor. Argumentele, necesare celor care s-ar pune în slujba unor asemenea activităţi nobile, au fost construite, pornind de la date cât mai concrete. Au fost cercetate, în acest scop, zone diverse ale societăţii româneşti, cu instrumentele jurnalistului, folosite în mod corect şi onest. Eventualele greşeli sau interpretări eronate pot fi puse pe seama fie a golului de informaţii, ca fenomen specific ce bântuie instituţiile noastre aflate în fază de construcţie, fie a presiunilor prea mari, create de tendinţele desacralizării actului sexual şi ale destrămării vieţii omului în general. (Cuvântul autorilor)

Prin bunăvoinţa autorilor, lucrarea poate fi descărcată în format pdf
.

Pentru relaţii suplimentare şi procurarea lucrării tipărite, contactaţi editorii:
Larisa Iftime, Asociaţia Provita Media, tel: +40/21/210.34.27, 0040/726.679.460
www.provita.ro, e-mail provitamedia @ gmail punct com

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography