Vaccinurile: Prevenție sau boală? O nouă patologie pediatrică
Luni, 22 Octombrie 2012 09:15

Dr. Christa Todea-Gross - Vaccinurile: Prevenție sau boală? O nouă patologie pediatrică
Editura Christiana, București 2012, 420 pag.
Cu o prefață de prof. univ. dr. Pavel Chirilă

dr. Christa Todea Gross - Vaccinurile: preventie sau boala? O noua patologie pediatricaVă aflați în fața unei cărți care aduce în literatura medicală românească cea mai mare provocare din ultima jumătate de secol.

Vaccinurile sunt bune sau rele?
Au făcut mai mult bine sau mai mult rău?
Au rezolvat într-adevăr marile epidemii sau este un mit lipsit de orice rigoare științifică?
Fabricile care le produc și guvernele care le promovează sunt sincer îngrijorate de bolile popoarelor infectate cu miliardele de doze, sau există un interes economic în promovarea lor?

Cartea autoarei dr. Christa Todea Gross încearcă să răspundă la aceste întrebări pentru toți - părinți, medici și studenți - cei care o citiți.

Literatura medicală și jurnalistica au dovedit în ultimii ani că industria de medicamente este una din cele mai profitabile afaceri din lume. Orice conștiință profesională trebuie să se întrebe dacă un tratament este sau nu prescris abuziv, numai pentru a se obține un profit, și dacă nu cumva reacțiile adverse depășesc beneficiile.

Idei contestatare asupra teoriei vaccinaliste au fost încă de la începutul folosirii vaccinurilor. Pe măsură ce au trecut anii, cercetătorii au acumulat date statistice și istorice importante, care îi ajută acum să judece și să precizeze mai bine fenomenul. Date importante despre inutilitatea vaccinurilor, reacțiile adverse și patologia pediatrică nou creată (boli noi induse) de vaccinuri veți găsi între copertele acestei cărți (ADHD, autism, leucemii, forme rare de cancer etc.)

Dr. Christa Todea Gross este un model de medic care își iubește profesia și bolnavii. Desigur că își asumă la rândul său riscul de a fi contastată de cei care nu respectă axioma profesiei noastre: primum non nocere.

SUMAR
Cap. 1 - Sistemul imun sănătos și dezechilibrul provocat de vaccinuri
Cap. 2 - Cum au dispărut epidemiile în lume. Apariția primelor vaccinuri: prevenție sau experiment?
Cap. 3 - Reacții adverse, boli și complicații postvaccinale
Cap. 4 - Vaccinuri vechi și noi. Bolile pe care nu le previn
Cap. 5 - Ce soluții avem?
Anexă - Cum se poate refuza vaccinarea copiilor

Cartea este disponibilă pentru cumpărare în librăriile Sophia (și poate fi procurată şi prin poştă de la Supergraph S.R.L, Str. Ion Minulescu 36, sector 3, Bucureşti, cod 031216; tel. 021/3206119, fax 021/3191084, e-mail editura@sophia.ro).

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography