O dimineață în cer
Vineri, 19 Aprilie 2013 22:07

Sarah Williams - O dimineata in cer
Editura Aquaforte, Cluj, 15/21 cm, 160 pag.

O dimineata in cer - Sarah Williams„Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să le facă de ruşine pe cele înţelepte şi lucrurile slabe, ca să le facă de ruşine pe cele tari.” (1 Corinteni 1:27)

O familie află că fetița lor nenăscută are o boală gravă și nu va supraviețui nașterii. Vor ceda oare ei presiunilor unei lumi obsedate de perfecţiune, temătoare de slăbiciune, scandalizate de diformitate şi îngrozite în faţa morţii?

Fragment

„Copacul din piatră, în formă de pasăre, se ridica drept, dominând câmpia din jur, iar la poalele aripilor sale întinse, puseseră o placă miniaturală pe care scria:

Cerian Williams
Mult iubită - Consacrată lui Dumnezeu


Am rămas cu toții în jurul copacului-pasăre și de acolo am îmbățișat cu privirea zările câmpiei și cerul de deasupra.

După câteva luni, mama ne-a telefonat cuprinsă de o mare bucurie: 'N-o să ghicești niciodată ce s-a întâmplat!'

Nu am ghicit, dar a trebuit să recunosc că vocea ei suna neobișnuit de vie. Moartea lui Cerian îi provocase o suferință profundă și au trecut multe luni de neliniște până când a depășit trauma. 'E o minune?', am întrebat.

'Da, o minune petrecută cu copacul în formă de pasăre.'

'A înviat?', am întrebat râzând.

'Da. O pereche de pitulici și-a făcut cuib în interiorul copacului și, în dimineața aceasta, am văzut pui ieșind din ouă. Nu este un lucru nespus de frumos?'

Era cu adevărat frumos, însă nu eram sigură că vocea nu mi se dizolva în lacrimi, așa că am consimțit abia șoptit.

'O să interpretez această întâmplare ca pe o confirmare a naturii lui Dumnezeu', adăugă mama. 'El poate face ca din moarte să se nască viața și din disperare, speranța.' ”

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography