Fericiri născute şi nenăscute
Marţi, 12 Noiembrie 2013 15:31

Daniela Bălinişteanu - Fericiri născute şi nenăscute
Editura Doxologia, Iași, 2013

Cartea prezintă poveşti din vieţile unor oameni de la care avem foarte multe de învăţat. Într-o colecţie de articole publicate în perioada 2012-2013 pe portalul Doxologia şi în Ziarul Lumina, acest volum se doreşte a fi o mărturie vie, concretă şi contemporană a mesajului pe care Departamentul ProVita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei încearcă să îl răspândească. Sunt poveşti despre viaţă şi despre moarte, despre bucurii şi regrete, despre minuni şi slăbiciuni, al căror sens este de a promova ideea că fiecare dintre noi trebuie să luptăm pentru viaţă, că nu se reduce totul la „trăieşte clipa” şi la „viaţa este aici şi acum”. Noi, oamenii, suntem mai mult de atât. Nu trăim pentru clipă, ci pentru veşnicie.

Autoarea motivează nevoia de a face cunoscute poveşti ai căror protagonişti sunt adevăraţi eroi:

„Copilul este cea mai mare bucurie şi cel mai frumos dar pe care ni-l oferă Dumnezeu. În timp ce multe dintre aceste bucurii nu sunt lăsate să se nască, oameni cu credinţă dreaptă îşi asumă viaţa şi îşi poartă crucea până la capăt. În această carte veţi găsi mărturii ale unor mame care au trecut prin trauma avortului, ale unor oameni care ştiu ce înseamnă creşterea unui coppil cu deficienţe sau a unui copil adoptat, sau care s-au sacrificat pentru binele pruncilor lor.

În scopul desăvârşirii lor sufleteşti, Dumnezeu a lăsat creştinilor nouă îndemnuri, sub formă de Fericiri. Acestea pot fi interpretate pentru orice acţiune a noastră, dar, cum copiii ocupă un loc special în faţa Lui, am rezervat aceste pagini celor care şi-au arătat dragostea pentru Dumnezeu prin copiii lor”. (doxologia.ro)

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography