Recoltarea sângeroasă
Miercuri, 09 Decembrie 2015 21:22

D. Matas și D. Kilgour - Recoltarea sângeroasă. Uciderea membrilor Falun Gong pentru organele lor

Epoch Times România, București, 2015 ISBN 973-86620-7-9

Recoltarea sângeroasă - Uciderea membrilor Falun Gong pentru organele lor este o analiză meticuloasă a adevăratelor întâmplări care sună precum o poveste de groază. Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Autorii şocantelor anchete sunt David Kilgour, fost secretar de stat pentru Asia-Pacific, cunoscut pentru dezvăluirile sale legate de masacrul femeilor şi copiilor creştini în lagărele de refugiaţi din Darfur - şi nu mai puţin celebrul David Matas, reputat avocat de drepturile omului ce a primit "Ordinul pentru munca sa în domeniul drepturilor omului" al Canadei.

O prevestire a acelei nenorociri apare chiar la începutul cărţii: "Acuzaţiile, dacă sunt adevărate, reprezentau o formă dezgustătoare a răului, care, în ciuda tuturor depravărilor umane, era nou pe această planetă".

Cartea este prezentată în două secţiuni: dovada care a condus la concluzia autorilor şi răspunsurile la rapoarte, urmate de unele sugestii de oprire a practicii de utilizare a organelor donatorilor vii din China, şi are la bază o anchetă realizată în martie 2006 de ziarul Epoch Times, care a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic.

La câteva luni după dezvăluirile ziarului Epoch Times, pe 6 iulie 2006, raportul independent efectuat de David Kilgour şi David Matas a confirmat cele mai sinistre bănuieli. Un al doilea raport, cu noi dovezi, a fost publicat în ianuarie 2007, iar în anul 2009, Kilgour şi Matas au scris a treia versiune a acestui Raport, cartea "Bloody Harvest" pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Cu opt ani mai târziu, traducerea în româneşte a cărţii "Bloody Harvest" - "Recoltarea Sângeroasă", a văzut lumina tiparului la 12 august 2014.

Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Organele sunt obţinute cu forţa de la oameni nevinovaţi, deţinuţi tineri, care de cele mai multe ori nu sunt nici măcar condamnaţi. Aceştia sunt ţinuţi ilegal în lagăre speciale unde li se fac analize medicale. Sunt apoi păstraţi în viaţă până când pe piaţa neagră de organe a Chinei apare o persoană compatibilă din punct de vedere al grupei de sânge, al anticorpilor etc. Deţinuţii sunt folosiţi pentru a li se extrage diverse organe, care sunt vândute cu preţuri exorbitante. După operaţie, se recoltează de obicei şi restul organelor spre folosirea ulterioară pentru alte transplanturi. "Carcasele" - oameni uneori încă vii - sunt aruncate în cuptoare de cremare.

"Recoltarea Sângeroasă" include declaraţii ale beneficiarilor de transplant, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea mai ilustrează modul în care practicile lipsite de etică din China afectează, de fapt, standardele etice şi ale drepturilor omului în restul lumii.

Autorii volumului au concluzionat că "un set de exerciţii pacifiste, sănătoase cu un fundament spiritual a fost făcut ilegal în 1999 de către Partidul Comunist din cauza temerii că ar putea ameninţa dominaţia Partidului şi se pare că mulţi dintre cei care au făcut aceste exerciţii au fost executaţi pentru a le lua organele", iar punctele lor de vedere, publicate în ultimul capitol al cărţii, dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în practica transplanturilor din China.

Dacă doriţi să cumpăraţi cartea vă rugăm să ne contactaţi aici.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography