Copiii cu handicap. Îndrumari creștine familiei de azi
Duminică, 10 Iulie 2016 20:10

Laura Chîlnicean - Copiii cu handicap. Îndrumări creștine familiei de azi

Editura: Icona, 2014, 86 pag.

…de ce handicap şi îndrumări creştine laolalta? Intrucât nevoii de ajutor fizic îi trebuie neaparat alăturată nevoia de ajutor spiritual sau duhovnicesc, ca un dat natural a îngemănării dintre trup şi suflet, odată cu conceperea.

Omul şi-a pus intrebări încă de la începutul existenţei sale, cu atât mult o face în situaţii critice sau de criză, atunci când, dintr-o cauză necunoscută, i s-a întâmplat acel „ceva".

Insuşi Mântuitorul Hristos a spus ca a venit în lume pentru cei bolnavi şi nu pentru cei sănătoşi şi de aceea, „handicapul" pare a-şi cere mai mult ca orice altceva, „dreptul de întâietate" la răspunsuri.

Un părinte din Muntele Athos a făcut odată o afirmaţie, care a rămas celebră, spunând că „Dumnezeu nu greşeşte niciodată, şi că acolo unde este mai greu, acolo este şi Hristos!"

Tocmai acest sprijin spiritual de care omul are atâta nevoie îi este destinat cu precădere, familiei copilului cu dizabilităţi.

Ei îi sunt destinate cele mai multe răspunsuri, dar nu numai ei, ci şi întregii societăţi din care facem parte cu toţii, cunoscuţi sau necunoscuţi.

Familiei îi sunt adresate, de asemenea, îndrumări de suflet şi de susţinere, pentru că, în ciuda oricăror speculaţii şi credinţe deşarte, fără Dumnezeu nu putem face absolut nimic, aşa după cum a spus-o, El însuşi.

Hristos este Cel Care pune umărul în toate, oblojeşte rănile trupeşti şi sufleteşti, întăreşte, îndreaptă, miluieşte. Chiar putem crede că ne poate veni un ajutor cât de mic din altă parte?

CUPRINS:

  • Lămurire: de ce handicap şi îndrumări creştine laolaltă?
  • „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi"
  • Pledoarie naşterii de prunci
  • „Fericirea" numită handicap
  • Argument biblic şi patristic
  • Dumnezeu şi familia încercată
  • Atingerea spirituală
  • Ce ne spun duhovnicii
  • Cuvânt de încheiere
  • Bibliografie
 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography