Pliant "De ce avortul legalizat nu este bun pentru sănătatea femeilor"

mortalitatea materna si avortulPrezentare. Materialul "De ce avortul legalizat nu este bun pentru sănătatea femeilor" (descarcă)  este un pliant care se adresează în special personalului medical, asistenţilor sociali, consilierilor, dar şi tuturor femeilor interesate să afle mai multe despre sănătatea lor.

Disponibil în format Adobe PDF, color. Optimizat pentru tipografie (148,5 x 210, bleed 5mm). Acest material nu poate fi modificat şi trebuie folosit ca atare.

Descriere pe larg. Susținătorii avortului legal argumentează că legile care interzic sau restricţionează avortul conduc la moartea multor femei din cauză că acestea vor apela, oricum, la avorturi ilegale, care sunt foarte periculoase. Larg răspândită, teoria contravine însă evidenţelor bazate pe date din lumea întreagă. Mortalitatea maternă este determinată într-o măsură mult mai mare de calitatea îngrijirii medicale decât de statutul legal sau de disponibilitatea avortului.

Mai mult, mortalitatea maternă este de fapt mai mică în ţările unde avortul la cerere este prohibit, iar experiența ultimelor decenii arată că ea poate fi redusă prin accesul la un sistem medical modern şi la medicamente şi antibiotice de ultimă generaţie şi nu prin propaganda în favoarea avortului la cerere.

Departe de a salva vieți, avortul legal este el însuși un factor de risc pentru sănătatea femeilor, violând totodată principiile justiţiei și legile fundamentale ale umanității.

Descarcă de aici (6 MB).

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography