CulturaVieţii.ro - știri și analize pro-viață și pro-familie Imprimare Email

"Cultura Vieţii" (www.CulturaVietii.ro) este un blog independent care promovează valorile vieții umane și ale familiei dintr-o perspectivă tradiționalist-conservatoare. Printre subiectele abordate: avort, contracepție, bioetică, eutanasie, sinucidere asistată, asistarea procreației, fertilizare in vitro, transplant de organe, handicap, clonare, inginerie genetică, terapie cu celule stem, sexualitate, familie, căsătorie, adopție etc.

Expresia „cultura vieţii” reflectă o concepţie filosofică în conformitate cu care viaţa, în toate stadiile sale de la concepţie şi până la moarte, este sacră (de origine divină) şi inviolabilă. „Cultura vieţii” este principial opusă tuturor practicilor care distrug viața, plecând de la avort și încheind cu pedeapsa capitală și războiul de agresiune.

Premisa centrală de la care pleacă acest proiect este convingerea că există o ordine morală transcendentă, neschimbabilă, independentă de autoritatea politică vremelnică, și că respectul pentru viața umană și familie, în sensul dat acestor termeni în tradiția iudeo-creștină, este fundamental pentru societate. CulturaVieții.ro își asumă rolul unui soldat în tranșeea „războiului cultural” pe care secularismul relativist îl duce contra acestor valori.

În activitatea sa, CulturaVietii.ro pune accent pe profesionalism, valoare și refuzul compromisului, contribuind astfel la informarea onestă a publicului în legătură cu acest conflict major al vremurilor de azi.

„Dacă însă străjerul a văzut sabia venind şi nu a sunat din trâmbiţă şi poporul n-a fost vestit şi va veni sabia şi va ridica viaţa cuiva, acela a fost răpit pentru păcatele lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna străjerului.” (Iesechiel 33:6)

 

O dată pe lună trimitem informații esențiale despre activitatea noastră. Nu le rata.

Formatul preferat (opțional)

Sprijină această activitate printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

mama purtatoare

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Avocat

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Copyleft - Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography