Contracepţia, asociată cu creşterea ratei avortului
Duminică, 06 Februarie 2011 12:45

Titlu şi autori: Dueñas JL, Lete I, Bermejo R, Arbat A, Pérez-Campos E, Martínez-Salmeán J, Serrano I, Doval JL, Coll C. Trends in the use of contraceptive methods and voluntary interruption of pregnancy in the Spanish population during 1997-2007. Contraception. 2011 Jan; 83(1):82-7. Epub 2010 Jun 17. PubMed PMID: 21134508.

ABSTRACT (în original aici)

Scop: Studiul a avut ca scop strângerea de informaţii despre utilizarea metodelor contraceptive pentru reducerea numărului de avorturi la cerere.
Metodă: Începând cu 1997, eşantioane reprezentative de femei de vârstă fertilă (15-49 ani) din Spania au fost subiecţi ai studiului la fiecare doi ani, pentru culegerea de date privind metodele de contracepţie utilizate.
Rezultate: Pe timpul perioadei de studiu, 1997 - 2007, utilizarea per total a contraceptivelor a crescut de la 49,1% la 79,9%. Cea mai comună metodă utilizată a fost prezervativul (creştere de la 21% la 38,8%), contraceptivul oral (creştere de la 14,2% la 20,3%). Folosirea sterilizării feminine şi a dispozitivului intrauterin (spiralei intrauterine) a scăzut uşor la mai puţin de 5% din totalul femeilor. Rata avortului la cerere a crescut de la 5,52 la 11,49 per 1000 femei.
Concluzii: Factorii responsabili pentru creşterea ratei avortului la cerere necesită investigaţii suplimentare în viitor.

NOTA PRO-VITA asupra studiului (integral aici): Susţinătorii avortului promovează măsurile contraceptive motivând că odată cu creşterea utilizării acestora va scădea numărul de sarcini “nedorite” şi odată cu ele şi rata avorturilor. Acest studiu a dovedit exact contrariul, anume că măsurile contraceptive cresc de fapt numarul avorturilor. A se vedea pe aceeaşi temă şi lucrarea lui Brian Clowes Contracepţia, disponibilă în limba română.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

doneaza doi la suta din impozit pentru provita

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography