Legislația avortului în Irlanda, impact pozitiv asupra sănătății femeii și asupra demografiei
Luni, 12 Ianuarie 2015 10:17

Titlu original: Assessing the Damage:The Demographic Impact on Society and Consequences for the Health of Women of the 1967 Abortion Act over 40 Years. Pension and Population Research Institute, London. UK, 2011

Un raport publicat în 2011 de Institutul de Cercetare pentru Fondul de Pensie și Populație din Marea Britanie compară rezultate privitoare la femeile din Irlanda cu cele despre femeile din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord și scoate în evidență că irlandezele beneficiază în mod semnificativ în urma legislației extrem de restrictive a avortului din această țară.

Studiul (pdf aici), realizat de statisticianul Patrick Carroll, compară date statistice cu privire la avorturile efectuate în cazul femeilor rezidente în Irlanda și Irlanda de Nord între 1968 și 2010 cu date similare din Marea Britanie și discuta implicațiile acestora asupra sănătății femeilor.

Studiul face de asemenea legatură între rata scăzută a avorturilor din Irlanda și incidența scăzută a cancerului mamar, coroborat cu o sănătate mentală mai bună în rândul femeilor irlandeze, comparativ cu cele din Anglia, Scoția și Țara Galilor. Studiul a mai dovedit și că femeile nord irlandeze se bucură de o incidență scăzută a unor astfel de probleme în raport cu restul Marii Britanii (în Irlanda de Nord de asemenea avortul la cerere este prohibit).

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography