"Cazul Florina" şi încercarea de relaxare a legilor privind avortul (Guvernul României, Președinția)
Duminică, 27 Iulie 2008 02:00

Mai multe organizaţii civice provita reacţionează la proiectul de ordin al Ministrului Sănătăţii privind extinderea perioadei-limita până la care se poate face avort, la fetele sub 15 ani, de la 14 la 24 de săptămâni.

Astfel, cele 21 de organizaţii semnatare au emis următoarele documente:
Mesajul organizaţiilor semnatare a fost acela de opoziţie faţă de încercarea de a rezolva problema şi aşa foarte gravă a avortului în România prin relaxarea limitelor legale, metoda care, din experienţa altor tari, nu a dus la scăderea, ci la creşterea numărului de avorturi. De asemenea se face apel la şeful statului şi la cel al guvernului de a acorda întreaga atenţie necesară problemei avortului, în contextul situaţiei demografice foarte proaste din ţara noastră, cu respectarea drepturilor tuturor, inclusiv ale copiilor nenăscuţi, şi pentru evitarea tragediilor din trecut.

În scrisoare a fost propusă şi numirea unei Comisii prezidenţiale care să analizeze, împreună cu toţi factorii de răspundere, instituţionali şi civici, problema situaţiei demografice catastrofale în care se afla România şi care să propună soluţii în sensul respectării interesului naţional şi în contra intereselor de grup de orice fel.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography