„Valorile creștine în lumina presiunilor seculare”, temă a conferinței anuale a Fundației Politice Creștine Europene
Luni, 25 Martie 2013 00:00

„Cred în creștinism așa cum cred că soarele a răsărit. Nu pentru că îl văd, ci pentru că prin el văd toate celelalte lucruri”. (C.S. Lewis)

Luni, 25 martie, reprezentanți ai ONG-urilor și grupurilor de reflecție creștine membre ale Fundației Politice Creștine Europene (ECPF), printre care și Pro-vita București, s-au reunit la Bruxelles pentru Adunarea generală și conferința „Prezentarea valorilor creștine în lumina presiunilor seculare”.

Tema principală a evenimentului a fost cum să acționăm creativ și cu impact, în calitatea noastră de creștini în Europa și cum să ne angajăm în dezbaterea publică. Lectura de deschidere a aparținut Mariei Hildingsson, secretar general al Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa, care și-a împărtășit experiența în procesul de influențare a deciziilor din instituțiile europene. Ea a subliniat că lobby-ing-ul la nivel european trebuie „dublat” de cel pe plan național și local.

Vizibilitatea în (adesea) subiectiva mass media a fost subiectul prezentării d-lui David Quinn din Irlanda. Experiența sa importantă ca director al Institutului Iona și fost jurnalist s-a dovedit o sursă de inspirație pentru participanții la conferință.

A doua parte a conferinței a fost dedicată acțiunii creative. Domnii Mateo Piano și Gregor Küpper de la Narroway i-au provocat pe cei prezenți să gândească și să găsească ad-hoc soluții reale și eficiente la probleme reale.

Jonathan Tame, director al Jubilee Centre din Marea Britanie, a explicat modul cum gândirea relațională creează o viziune inovatoare și deferentă asupra vieții, societății și economiei europene. Gândirea relațională, a spus dl. Tame, este o alternativă creștină clară la dogmele dominante ale materialismului și individualismului.

După conferință a avut loc Adunarea Generală a membrilor ECPF. După prezentarea raportului de activitate pe anul 2012, d-nii Laukkanen din Finlanda și Peter Dankù din Ungaria (Fundația Barankovics) au fost confirmați ca noi membri ai Consiliului Director.

Fundația Politică Creștină Europeană (ECPF) este o organizație non-guvernamentală care activează ca think-tank (grup de reflecție) pentru Mișcarea Politică Creștină Europeană (ECPM). ECPF susține și motivează ECPM în domeniul analizei, ideilor și opțiunilor pentru politici publice. Filiala bucureșteană a Pro-vita este membră a Fundației din anul 2011.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography