Cea de a șaptea Adunare Generală Anuală a Sallux s-a desfășurat la Timișoara
Sâmbătă, 28 Iulie 2018 20:21

Pe data de 9 iunie 2018, Timișoara a găzduit a șaptea Adunare Generală a membrilor Fundației SALLUX, din care PRO VITA București este parte. A fost o întâlnire productivă la care au participat și alte câteva organizații regionale importante.

Membrii SALLUX și invitații lor au fost primiți de Centrul Areopagus pentru Studii Creștine și Cultură Contemporană, al cărui președinte este dl. profesor Silviu Rogobete. În cuvântul său de deschidere, acesta a subliniat importanța legăturilor cu liderii politici și intelectualii de marcă din România pentru a consolida poziția ONG-urilor creștine în procesul de luare a deciziilor și de dialog politic. Dl. Rogobete a menționat modul în care Areopagus a reușit în bogata sa activitate de peste 20 de ani să acopere un larg spectru de probleme sociale precum sprijinirea copiilor dezavantajați, nevoia de cultură, centre de educație în psihoterapie, consiliere biblică și altele.

Reuniunea SALLUX a dat ocazia prezentării unui sondaj realizat în rândul ONG-urilor românești de cercetătorul olandez Steve Michmerhuizen. În această parte a programului au fost binevenite și alte organizații cheie din regiune cu scopul întăririi pe termen lung a rețelei de organizații creștine și a impactului acestora în societate. Sondajul a reținut atenția prin subiectele abordate, precum educația, încurajarea tineretului evanghelic, traficul de ființe umane, prevenirea avortului etc.

PRO VITA București mulțumește conducerii și organizațiilor membre prezente la reuniune pentru contribuția la promovarea valorilor comune ale Fundației. Ne vom reaminti cu atașament de întâlnirea fructuoasă și nu în ultimul rând prietenească și de gazda noastră, profesorul Silviu Rogobete, pe care sperăm să îl revedem curând.

SALLUX - Sare și Lumină - este noua denumire a Fundației pentru Politici Creștine Europene (European Christian Political Foundation) și este un think-tank afiliat Mișcării Politice Creștine Europene (ECPM) partid politic pan-european de orientare creștin-democrată. Misiunea SALLUX este să aplice principiile biblice în fiecare dimensiune a vieții sociale: familie, viața umană, economie, probleme globale, mediu. În SALLUX sunt membre 18 ONG-uri din 7 țări, printre care și România.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography