Viața copilului în burta mamei

Într-o societate vizuală, cum este cea în care trăim, ochiul este poarta de intrare cea mai directă spre suflet şi minte. Se spune că o imagine are forţa a o mie de cuvinte; căci dacă adesea cuvintele scrise sau rostite se uită, imaginile impresionează mult mai mult şi mai profund, uneori pentru toată viaţa, memoria privitorului.

Mişcarea internațională pro-vita foloseşte uimitoarea putere a imaginii pentru a mişca inimi împietrite şi a schimba hotărâri ce păreau, până în urmă cu o clipă, de neclinitit. Zeci de mii de copii au fost salvaţi de la avort după ce părinţii lor au văzut cu ochii lor ceva ce până în urmă cu puţin timp se putea doar bănui - viaţa omului în burta mamei sale.

Galeria 1. Fotografii medicale cu etapele dezvoltării fetale (Lennart Nilsson)

Suedezul Lennart Nilsson (n. 1922) este pionierul fotografiei medicale şi primul care a documentat "universul interior" al fiinţei umane, până la nivelul celulei. În lunga sa carieră, Nilsson a acordat o atenţie specială omului nenăscut (în etapa dintre concepţie si naştere). Imaginile de mai jos, realizate în 1965, sunt selectate dintr-o serie publicată în cartea"Un copil se naşte" ("A child is born"). După proape 50 de ani, fotografiile nu au pierdut nimic din forţa iniţială şi arată dincolo de orice îndoială că nenăscutul este tot om.

Puteţi vizualiza imaginile şi mai jos. Clic pe fiecare pentru afişare la rezoluţie mărită şi însoţite de explicaţii.

 

Galeria 2. Imagini ale copilului înainte de naştere furnizate de Life Issues Institute (SUA)

embrion la 7 saptamani embrion la 7 saptamani embrion la 7 saptamani embrion la 8 saptamani embrion la 8 saptamani embrion la 11 saptamani embrion la 12 saptamani embrion la 12 saptamani embrion la 12 saptamani embrion la 12 saptamani embrion la 14 saptamani embrion la 14 saptamani embrion la 14 saptamani embrion la 14 saptamani embrion la 16 saptamani embrion la 16 saptamani embrion la 20 de saptamani embrion la 20 de saptamani embrion la 20 de saptamani

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography