Ambasadorii PRO VITA București

Sportivii sunt cei mai buni ambasadori pe care îi poate avea cauza vieții. Noi îi alegem pe cei care au înțeles că zicala „minte sănătoasă în corp sănătos” mplică și o dreaptă judecată, în respect față de valorile imuabile ale vieții și familiei, cele care alcătuiesc fundamentul civilizației noastre.

Asociația PRO VITA București a fost reprezentată în competițiile sportive de:

Aristide Necula (maraton, semimaraton) - între 2012 și 2015.

Adelina Alexandra Duduială (lupte libere) între 2012 și 2015.


Aristide Necula

Legenda relatează că Phidippides, un soldat atenian oarecare, a alergat în anul 490 î.Hr. distanța de 42 de kilometri de la câmpul de luptă de la Maraton până la Atena, pentru a anunța victoria istorică a grecilor asupra invadatorilor perși. În momentul în care a ajuns, a strigat: Nenikikamen! (am învins!), după care a murit pe loc, din cauza efortului uriaș depus. În amintirea acestui erou, în programul Jocurilor Olimpice moderne a fost inclusă proba de maraton, care se aleargă pe o distanță de 42,2 km (exact cât de la Maraton și până la Acropole).

Maratonul este considerat simbolul rezistenței, tenacității, spiritului de sacrificiu și, mai presus de toate, al credinței nestrămutate în reușită, fie și în fața celor mai mari greutăți.

La PRO VITA, ne simțim impulsionați în activitatea de salvare a vieții umane de aceleași principii. De aceea, l-am ales pentru a-i încredința tricoul cu sigla PRO VITA București pe Aristide Necula (Aris), alergător de maraton. Între 2012 și 2014, Aris a purtat în competițiile naționale și internaționale la care a participat tricoul cu sigla celor două inimi îngemănate, a mamei și a copilului său - fie el născut sau încă nenăscut.

În aprilie 2014, Aris a participat la cea mai dură competiție atletică din lume, Maratonul Nisipurilor.


Adelina Duduială

La doar 16 ani, Adelina a plecat de acasă, după ce a aflat că este însărcinată. Asta pentru că părinții nu au fost de acord cu decizia ei de a-și naște copilul, iar „prietenul” a dispărut imediat ce-a aflat că fata este însărcinată. Lipsind-o de sprijinul pe care erau obligați să i-l dea, ei au abandonat-o în fața unei așa-zisei „alegeri”.

Înfruntând sorții potrivnici, Adelina a născut-o pe Nicoleta. Apoi a dat bacalaureatul și acum urmează cursurile Facultății de Educație Fizică. În aprilie 2015, a devenit campioană națională de juniori la lupte libere, iar în iunie, campioană mondială la lupte pe plajă - ambele la categoria 72 kg. Este ea o luptătoare? Cu siguranță! Este ea un exemplu pentru alte femei cu sarcină nedorită? Și mai și!

Pentru curajul său și dragostea sa de mamă, Adelina Alexandra Duduială a devenit Ambasador al PRO VITA București: ea poartă echipament sportiv și competițional cu sigla inimilor îngemănate.

De asemenea, PRO VITA București înțelege să îi acorde întreg sprijinul - spiritual, juridic și material - pentru continuarea studiilor și a activității sportive de performanță, oferindu-i o bursă lunară, ca și pentru stabilirea paternității copilului și exercitarea drepturilor acestuia de a-și cunoaște tatăl.

Adelina la finalul turneului pentru campionatele naționale de lupte 2015, locul I

Imagini de la „mondialele” de lupte pe plajă, iunie 2015

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography